2010-07-30 16:00:22• hírek • Póti Orsolya

Elemezték a féléves munkát

A Nemzeti Büntetés-végrehajtó Intézet Osztálya egy tevékenység-elemzésen keresztül vizsgálta a szatmári börtönben dolgozó személyzet és a bent élő foglyok féléves aktivitását. Az elemzés eredményét Ioan Iurga börtönigazgató mutatta be sajtótájékoztató keretén belül.

Az év első felében a biztonsági szolgálat és a büntetés-végrehajtási rendszernek a legfőbb célkitűzései a következők voltak: a fogvatartottak őrizetben tartása, a fogva tartás jogszerűségének biztosítása, a biztonság fejlesztése az intézetben, a negatív események megelőzése a fogvatartottak körében, a személyzet védelmének biztosítása és az életminőség javítása a börtönben.

Ezek megvalósításához a Szatmárnémeti Büntetés-végrehajtó Intézet vezetősége több nehézséggel is szembe kellett nézzen. Néhány törvényváltozás, a jelenlegi gazdasági helyzet és az intézmény osztályain dolgozók  csökkentett száma igencsak megnehezítette a fejlődést, de mindennek ellenére sikerült jó eredményeket felmutatniuk.

Az első félévben huszonkilenc foglyot jutalmaztak kimeneti engedéllyel. A fegyelmi bizottság összesen 115 eseményről kapott jelentést: 73 fogoly kapott büntetést, és 38 esetben indítottak eljárást. Továbbá 12 rab kapott figyelmeztetést, hat fogoly nem vehetett részt kulturális, művészeti és sport tevékenységekben, 31 személy nem vásárolhatott és nem kaphatott különböző javakat.

Az első félévben 105 új rabot fogadtak az intézetbe, és 72 személy volt előzetes letartóztatásban. Továbbá feljegyeztek különböző negatívumokkal járó eseményeket is: öt fogoly visszautasította az ételt, hat fogoly önkárosítást végezett és tárgyakat nyelt le, tizenhárom pedig más rabokkal verekedett. A tájékoztató keretén belül az egyik sajtóorgánum képviselője rákérdezett arra, hogy ezekről az eseményekről miért nem tájékoztatják a médiát. "Naponta többször is történik ilyesmi az intézetben, az itt dolgozóknak már megszokott az ilyesmi, ezért fölöslegesnek tartjuk ezek közlését." - mondta el Ioan Iurga igazgató.


Ioan Iurga sajtótájékoztató keretén belül foglalta össze a fél év eredményeit
Ioan Iurga sajtótájékoztató keretén belül foglalta össze a fél év eredményeit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: